Kandidaatstellingsbrief voorzitterschap PvdA Arnhem

Foto: Remy Wilshaus.

Werk maken van je idealen
Met deze brief stel ik me kandidaat voor het voorzitterschap van onze afdeling. Omdat ik me zorgen maak. Zorgen dat het niet meer vanzelfsprekend is dat we in Nederland opkomen voor mensen die dat zelf niet meer kunnen. Zorgen dat de stem van het grote geld belangrijker is geworden dan de stem van gewone mensen. Daar maak ik me druk om. En je kan je druk blijven maken aan de zijlijn. Of iets doen en écht werk maken van je idealen. Daarom ben ik politiek actief geworden. En waar ik eerder om die redenen al actief werd in deze afdeling zijn het diezelfde drijfveren die me hebben doen besluiten om me nu verkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap. Omdat ik als voorzitter een nog grotere bijdrage kan leveren aan het verwezenlijken van die idealen, met de fractie, met het bestuur, met onze leden, met de JS, voor Arnhem, en voor de PvdA.

Midden in de stad, met de blik naar buiten
Waar wil ik met de afdeling naar toe? Ik wil dat we weer een afdeling zijn die midden in de stad staat, met de blik naar buiten. Actief in onze stad en actief in de partij. Mijn doel is dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen geen Arnhemmer meer kan zeggen dat de PvdA zich alleen laat zien in verkiezingstijd. We staan er landelijk niet goed voor. Hoezeer ik ook hoop dat dit tij snel keert, betekent dit des te meer dat we in Arnhem het verschil moeten maken. Dat we in Arnhem laten zien dat de PvdA een heldere boodschap heeft,  dat de PvdA een antwoord heeft op de uitdagingen waar we voor staan. Dat we deze boodschap en dit antwoord goed voor het voetlicht brengen, keer op keer, in het stadhuis en vooral in gesprek met mensen, want daar maken wij het verschil. Het betekent ook dat we in Arnhem laten zien dat de PvdA weet wat er leeft. Dat we de zorgen van mensen kennen. En met die zorgen iets doen.

Een afdeling die leeft
Ik wil dat we een afdeling zijn vol inhoudelijk debat waar sociaaldemocratie tot leven komt. Waar alle leden welkom worden geheten en leden die actief willen worden, daarin alle steun krijgen. En leden die daar nog over twijfelen een voorzichtig steuntje in de rug krijgen. Een afdeling vooral, die leeft. En een afdeling waar we onze loyale leden koesteren. Waarin er ruimte is voor inhoud, maar waar we tegelijk het belang erkennen van goede sfeer en gezelligheid. Het moet ook leuk zijn om actief te zijn. Want met een actieve afdeling vol leven staan we sterk. Op die manier, en op die manier alleen, zijn we voldoende voorbereid op de volgende verkiezingen. Want de volgende gemeenteraadsverkiezingen en de campagne die daarbij hoort zijn van groot belang voor de PvdA Arnhem, en belangrijker nog, voor de inwoners van Arnhem.

Ik geloof in onze afdeling
Met veel plezier heb ik de afgelopen weken  sturing gegeven aan deze mooie afdeling. Dat wil ik graag blijven doen. Want er kan zoveel moois in Arnhem. Maar dan moeten we dat wel durven. Dan moeten we de stoute schoenen aantrekken en er voor gaan. Het is, kortom, tijd om weer in onze afdeling te geloven. Dat geloof heb ik en daar wil ik elk aarzelend lid van overtuigen.

Mark Lauriks

Advertenties

11 thoughts on “Kandidaatstellingsbrief voorzitterschap PvdA Arnhem

 1. Succes Mark!

  We hebben je als Jonge Socialisten leren kennen als een geïnspireerd maar ook inspirerend verenigingsman. Je weet leven in de brouwerij te brengen, sfeer te maken en leden te betrekken. Ook jonge leden, waar we uitstekend samen mee op kunnen trekken.

  Maar je bent ook van de actie. Het debat over de wijkaanpak, actievoeren voor winkeliers en een hart onder de riem tijdens Valentijnsdag. In no-time heb je de alle leden, JS en PvdA, jong en oud, ervaren en nieuw, tot hun recht laten komen in de stad Arnhem.

  Wat ons betreft niet alleen interim- maar ook gekozen voorzitter van een sterke, sfeervolle en levende afdeling Arnhem! Op naar de volgende verkiezingen!

  Peter Kerris
  voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA, afdeling Arnhem-Nijmegen

 2. Mark, geweldig!
  De eerste ontmoeting was direct raak: één van die weinige twitter-toppers die in het echt net zo (of eigenlijk: nog) grappiger is dan op de interwebs.
  Ik ken je als betrokken en onafhankelijk PvdA’er, en ga er vanuit dat je die onafhankelijke geest ook als voorzitter van de Arnhemse club eer aan blijft doen!
  Succes!

  Bart van Bruggen
  Voorzitter JS Amsterdam

 3. Er kan zoveel moois in Arnhem… zeker met goede kandidaten als Mark.
  Succes! Helaas kan ik niet meestemmen in mijn oude stadje, anders zou ik het wel weten 🙂

 4. Prima Mark, mijn aanbeveling heb je. Ik denk dat je de kwaliteiten hebt om sturing te geven aan de PvdA Arnhem. Als oud-voorzitter van GroenLinks in Arnhem denk ik een beetje te weten wat daarvoor nodig is. En mogelijk ontstaat er ook nog een mooie samenwerkingsrelatie…

 5. Mark, wat een goed nieuws. En wat een sterke brief.

  Je visie op politiek, samenleving en PvdA is mij uit het hart gegrepen. PvdA Arnhem krijgt met jou een inhoudelijk sterke en bevlogen voorzitter met veel humor. De PvdA kan wel wat Lauriks gebruiken!

  Veel plezier en succes!

  Thomas Ronnes
  Voorzitter JS Utrecht

 6. Ik ben blij met een goede opvolger, dus blij met Mark.

  Ik denk dat we samen, bestuur, fractie, leden en nieuwe leden iets moois van kunnen maken!

  WE GAAN DOOR!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s