‘Als ik erin kom, open ik een kantoortje in Arnhem’

INTERVIEW Arnhemmer Mark Lauriks (37) wil het Europees parlement in voor de PvdA. Helaas: hij staat op een onverkiesbare twaalfde plek. Toch loopt hij zich de benen uit het lijf tijdens de campagne. ,,Het zou een wonder zijn als ik erin kom.”

[…]

Wat krijgen we als we op Mark Lauriks stemmen? 
,,Je krijgt iemand die het PvdA-geluid laat horen. Dus: zorgen dat multinationals belasting betalen, dat grote vervuilers meebetalen aan de klimaatmaatregelen en dat mannen en vrouwen evenveel verdienen. 

Maar je krijgt ook iemand die deze stad en regio kent en die belangen meeneemt. Ik zou hier blijven wonen en een kantoortje openen, waar mensen kunnen binnenlopen om te zeggen: ik heb een bedrijf, ik heb hier en hier last van, wat kan Europa voor mij doen?”

Lees meer in De Gelderlander.